<<<    Vissza

 

Innovatív eszközbeszerzés vállalkozásunknál

Vállalkozásunk a Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett GINOP-2.1.8-17 kódszámú pályázati felhíváson támogatást kapott, mely segítségével innovatív fejlesztést valósíthattunk meg.

 

Innovatív eszközbeszerzés az ALAFER KFT-nél

 

A kedvezményezett neve: ALAFER Szolgáltató Kft.

 

A támogatás összege: 13 709 447 Ft

 

A támogatás mértéke: 50 %

 

A projekt tartalma:

Vállalkozásunk telephelyén új beruházást hajtunk végre a termelési kapacitás bővítése érdekében. Meglévő 3 tengelyes fémmegmunkáló gépeink mellé egy új, korszerű, 4 tengelyes CNC megmunkálóközpont kerül beszerzésre. A 3 tengely (hossz, kereszt és vertikális) mellett egy 4. tengely van benne kialakítva, mely a fenti 3 tengely mentén történő mozgatás mellett egyidejűleg a munkadarabot is mozgatja. Ezzel a gép összetettebb 3D-s megmunkálásokra is alkalmas: a 4. tengely lehetővé teszi a spirálmarást az  elforduló, szögben  elhelyezkedő profilok furatok marását, számítógépről történő programozással. Tehát spirálmarást is fogunk vállalni, ezzel új termék előállítására leszünk alkalmasak; emellett azáltal, hogy a furatok készítése között a munkadarabot a gép mozgatja, a termék pontossága is javul.

A vállalkozásunk számára innovációt jelentő gép beszerzésével, az adaptív innováció által fokozódik hatékonyságunk, az alacsonyabb áramfelvétel, gyorsabb termékelőállítás révén csökken az egy darabra jutó költség, mindemellett pontosabb, értékesebb termékeket tudunk készíteni, ez közvetlenül hozzájárul a jövedelmezőséghez, hosszú távon pedig a meglévő munkahelyek megőrzéséhez, hiszen egy biztos munkahelyet tudunk megőrizni a kellő piaci pozíció révén.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.31.
 

 A kódszám: GINOP-2.1.8-17-2018-02373